Egyéni konzultáció, terápia

Az egyéni terápia célja: megtanuljuk megszeretni önmagunkat, a hibáinkkal, bűneinkkel, fogyatékosságainkkal együtt.

Egészséges ember nincs, mindenki beteg, csak különböző mértékben. Betegség azt jelenti, hogy felborul a harmónia, az összhang a test-lélek-szellem hármasságban, az egész(ség) megbomlik. Ez lelki-, majd testi tünetekhez vezet.

Sok jó módszer van, ezek közül az egyik leghatékonyabbnak, leggyorsabbnak a módosult tudatállapot terápiát (integratív terápiát) tartom. A módszer lényege, hogy relaxált állapotban (alfa-állapotban) hozzáférésünk lesz a tudatalattinkhoz, ahol minden emlékünk elraktározódik fogantatásunk pillanatától. Tudatos emlékeink csak három éves kortól vannak (az én-tudat kezdetétől), a három éves kor előtti emlékek a tudatalattiban raktározódnak, és meghatározóan befolyásolják felnőttkori viselkedésünket. Ezek az események és traumák módosult tudatállapotban hozzáférhetővé válnak, ezáltal feldolgozhatóvá és meghaladhatóvá tehetők.

Amire a módszer alkalmas:

  • önismeret és személyiségfejlődés
  • életvezetési nehézségek, párkapcsolati problémák, krízishelyzetek, elhúzódó gyász, veszteség élmények, gyerekkori traumák, rendezetlen szülő-gyerek kapcsolat
  • lelki betegségek: szorongás, pánik, fóbiák, depresszió, mánia, kényszerek, táplálkozási zavarok, alvási zavarok, szexuális zavarok, viselkedés zavarok stb.

puzzle